BG | EN


CPR penthouse
Проект за интериор на мезонет в City Park Residence с гледка към парка "Св. Троица" в София. Имотът е на последните два етажа от сградата и благодарение на отстъпите, породени от нормативната уредба за застрояване, акумулира множество от неудобствата на терасовидните етажи - неправилно пропорциониране на пространствата, нежелани конструктивни елементи, неудобно разполагане на вертикалните щрангове и мокрите помещения, както и скосени пространства. За сметка на тези недостатъци, тези апартаменти са добре ослънчени и разполагат с хубави гледки и просторни тераси. В проекта търсим максимално отваряне към гледката и окрупняване на пространствата на различните зони и създаването на контраст по между им, така че да извлечем максимума като функционалност и единство като визия. Проектът е в процес на изпълнение.



Входното пространство, тоалетната и кухненският бокс са увеличени като площ с преместване на преградните стени и са обединени с единна третировка в цялостен обем. По този начин се създава един фон на случващото се в дневната зона. За удобство и по-изчистен и стилен силует на кухнята сме предвидили кът за всички уреди, които седят на плота и всекидневно се използват, така че те да могат да са лесно достъпни при ползване и скрити от погледа, когато не се ползват. 



На втория етаж също променяме площите на стаите, за да организираме равностойно разпределени помещения - родителска и детска спалня с предвидено пространство за вграден гардероб по една от стените. Пространството под скосения таван, което е само с покривно остъкление е предвидено за кабинет и в ниската зона под ската е обособена мебел по цялата дължина на стаята за съхранение на вещи. Новото разпределение позволява банята да бъде с правилна форма, без чупки за инсталациите, като тръбите от покрива, които минават по тавана на помещението са скрити в декоративен окачен таван. В коридора е предвидено място за вграден гардероб и скрити в мебел пералня, сушилня и бойлер.



CPR penthouse
Проект за интериор на мезонет в City Park Residence с гледка към парка "Св. Троица" в София. Имотът е на последните два етажа от сградата и благодарение на отстъпите, породени от нормативната уредба за застрояване, акумулира множество от неудобствата на терасовидните етажи - неправилно пропорциониране на пространствата, нежелани конструктивни елементи, неудобно разполагане на вертикалните щрангове и мокрите помещения, както и скосени пространства. За сметка на тези недостатъци, тези апартаменти са добре ослънчени и разполагат с хубави гледки и просторни тераси. В проекта търсим максимално отваряне към гледката и окрупняване на пространствата на различните зони и създаването на контраст по между им, така че да извлечем максимума като функционалност и единство като визия. Проектът е в процес на изпълнение.


Входното пространство, тоалетната и кухненският бокс са увеличени като площ с преместване на преградните стени и са обединени с единна третировка в цялостен обем. По този начин се създава един фон на случващото се в дневната зона. За удобство и по-изчистен и стилен силует на кухнята сме предвидили кът за всички уреди, които седят на плота и всекидневно се използват, така че те да могат да са лесно достъпни при ползване и скрити от погледа, когато не се ползват. 


На втория етаж също променяме площите на стаите, за да организираме равностойно разпределени помещения - родителска и детска спалня с предвидено пространство за вграден гардероб по една от стените. Пространството под скосения таван, което е само с покривно остъкление е предвидено за кабинет и в ниската зона под ската е обособена мебел по цялата дължина на стаята за съхранение на вещи. Новото разпределение позволява банята да бъде с правилна форма, без чупки за инсталациите, като тръбите от покрива, които минават по тавана на помещението са скрити в декоративен окачен таван. В коридора е предвидено място за вграден гардероб и скрити в мебел пералня, сушилня и бойлер.