BG | EN


DA architects studio
Нашето студио, мястото където се вдъхновяваме и прекарваме по-голямата част от деня си. Още с търсенето на място бяхме поставили изисквания за просторно и добре ослънчено помещение с хубава гледка. Когато видяхме за пръв път бъдещето ни студио, то беше на последен етаж от къща срещу Американското посолство, но с нисък, стандартен, растерен окачен таван, с три вида настилка от гранитогрес, ламинат и теракот и стари врати. Изборът беше лесен - страхотна локация, на първа линия пред гората, пространство с голям потенциал, но в доста лошо състояние. Разположихме работните места около прозорците с гледка. Около съществуващия комин оформихме библиотека, секция с мостри, гардероб и вграден шкаф с принтери и консумативи. Така сепарираме пространството на работна зона и приемна библиотека с кът за разглеждане на книжки. Настилката в целия офис е мокет, който освен, че е изключително удобен, ни доближава с мекотата си до домашния уют, допринася и за добрата акустика на работната среда. След премахване на окачения таван, увеличихме височината на помещението и облякохме старата дървена конструкция с мебелен шперплат, който внася цвят в монохромната среда. Така получихме доста изчистена и уютна обща работна среда, сепарирана чрез плъзгаща се врата към кухнята, в която е предвидено място за срещи. Променихме тавана и във входното пространство, за да посрещаме гостите си във високо предверие със светлинен кладенец, вкарващ естествена светлина от покривния прозорец. 



DA architects studio
Нашето студио, мястото където се вдъхновяваме и прекарваме по-голямата част от деня си. Още с търсенето на място бяхме поставили изисквания за просторно и добре ослънчено помещение с хубава гледка. Когато видяхме за пръв път бъдещето ни студио, то беше на последен етаж от къща срещу Американското посолство, но с нисък, стандартен, растерен окачен таван, с три вида настилка от гранитогрес, ламинат и теракот и стари врати. Изборът беше лесен - страхотна локация, на първа линия пред гората, пространство с голям потенциал, но в доста лошо състояние. Разположихме работните места около прозорците с гледка. Около съществуващия комин оформихме библиотека, секция с мостри, гардероб и вграден шкаф с принтери и консумативи. Така сепарираме пространството на работна зона и приемна библиотека с кът за разглеждане на книжки. Настилката в целия офис е мокет, който освен, че е изключително удобен, ни доближава с мекотата си до домашния уют, допринася и за добрата акустика на работната среда. След премахване на окачения таван, увеличихме височината на помещението и облякохме старата дървена конструкция с мебелен шперплат, който внася цвят в монохромната среда. Така получихме доста изчистена и уютна обща работна среда, сепарирана чрез плъзгаща се врата към кухнята, в която е предвидено място за срещи. Променихме тавана и във входното пространство, за да посрещаме гостите си във високо предверие със светлинен кладенец, вкарващ естествена светлина от покривния прозорец.