BG | EN


MN 19
Целта на този проект е да преустрои малко ателие от 40 кв.м в съвременно функционално жилище за млада двойка. В първоначалния проект са изпълнени основно помещение за творческа работа, малък кухненски бокс и санитарно помещение. За да се превърне в удобно постоянно жилище, новото проектно решение измества кухнята. Така се освобождава място за спалня, а в по-голямата стая се добавят множество функционални зони.



В най-голямото помещение от 18 кв.м са организирани кухненски бокс, трапезария, зона с пиано, работна зона и дневна зона. За да се поместят всички тези функции в едно пространство, е използвано съчетаване на различни мебели и разместването им. Малка сгъваема маса се ползва едновременно за помощен кухненски плот и хранене за двама. Тя може да се комбинира с работната маса (на колелца) и капацитета и се увеличава до 6 души. А когато няма нужда от нея, се сгъва и не заема излишно пространство. Кухнята е малка, но има всички необходими удобства. Под табакерата има плот за дигитално пиано, а партитурата се поставя върху подпрозоречния парапет. С това се усвоява нишата под скосената част от стаята, а погледът на музиканта изтича на запад към небето и покривите на околните сгради. Работната зона е ориентирана странично към остъклен балкон. Той е изпълнен с дъбова ламперия и декинг. Там е  зоната за релакс, четене на книги или прохладна лятна закуска. Множество от вградени шкафове осигуряват достатъчна площ за складиране и съхранение на вещи. За максимален простор са използвани бели мебели, вдигнати от пода. Това позволява и визуално цялостно възприемане на настилка от трислоен дъбов паркет. Същият изтича като ламперия по стената зад дивана, за да оформи дневната зона като ниша от масив. Диванът е разтегателен и се ползва за гости при нужда.



Другото помещение е с площ от 8  кв.м и е проектирано за спалня с вграден гардероб и работна зона под прозореца. Към него има втори остъклен балкон, решен в стила на другия - дъбова ламперия, декинг и ниски шкафове, които добавят допълнителна складова площ.Използвани са бели завеси, през които светлината прониква меко в цялото жилище и създава търсеното усещането за простор. Въпреки малката си площ и ниската светла височина, ателието  е  максимално  удобно  със  стилен и  функционален  съвременен дизайн.



MN 19
Целта на този проект е да преустрои малко ателие от 40 кв.м в съвременно функционално жилище за млада двойка. В първоначалния проект са изпълнени основно помещение за творческа работа, малък кухненски бокс и санитарно помещение. За да се превърне в удобно постоянно жилище, новото проектно решение измества кухнята. Така се освобождава място за спалня, а в по-голямата стая се добавят множество функционални зони.


В най-голямото помещение от 18 кв.м са организирани кухненски бокс, трапезария, зона с пиано, работна зона и дневна зона. За да се поместят всички тези функции в едно пространство, е използвано съчетаване на различни мебели и разместването им. Малка сгъваема маса се ползва едновременно за помощен кухненски плот и хранене за двама. Тя може да се комбинира с работната маса (на колелца) и капацитета и се увеличава до 6 души. А когато няма нужда от нея, се сгъва и не заема излишно пространство. Кухнята е малка, но има всички необходими удобства. Под табакерата има плот за дигитално пиано, а партитурата се поставя върху подпрозоречния парапет. С това се усвоява нишата под скосената част от стаята, а погледът на музиканта изтича на запад към небето и покривите на околните сгради. Работната зона е ориентирана странично към остъклен балкон. Той е изпълнен с дъбова ламперия и декинг. Там е  зоната за релакс, четене на книги или прохладна лятна закуска. Множество от вградени шкафове осигуряват достатъчна площ за складиране и съхранение на вещи. За максимален простор са използвани бели мебели, вдигнати от пода. Това позволява и визуално цялостно възприемане на настилка от трислоен дъбов паркет. Същият изтича като ламперия по стената зад дивана, за да оформи дневната зона като ниша от масив. Диванът е разтегателен и се ползва за гости при нужда.


Другото помещение е с площ от 8  кв.м и е проектирано за спалня с вграден гардероб и работна зона под прозореца. Към него има втори остъклен балкон, решен в стила на другия - дъбова ламперия, декинг и ниски шкафове, които добавят допълнителна складова площ.Използвани са бели завеси, през които светлината прониква меко в цялото жилище и създава търсеното усещането за простор. Въпреки малката си площ и ниската светла височина, ателието  е  максимално  удобно  със  стилен и  функционален  съвременен дизайн.