BG | EN


WORKSPACE
фотограф: Минко Минев
Интериорът на шоурума за офис мебели на Workspace спечели наградата за "най-добър офис/работна площ" в Dibla Design Awards 2017. Клиентът търсеше различна и нестандартна визия, която да го направи разпознаваем и в същото време да предостави възможно най-добри възможности за презентирането на продуктите, които предлага. Едно от изискванията бе да се потърси възможност за вплитане на решения, подчинени на тенденциите за RE-USE и Recycle. Следвайки тези концепции, създадохме интериор с подчертан индустриален характер, с настилка от бетон и видими инсталации, като за акцент използвахме два употребявани корабни контейнера. По този начин сепарираме зоните на целия шоурум и създаваме микропространства за излагане на мебели в самите контейнери. 



За да разчупим пространството, единият от контейнерите е срязан на две части, разположени в отделни зони, а другият е отворен по едната си дълга страна, която гледа към пространството на шоурума и е повдигнат конзолно над подиума с експозицията на работни столове. 



Подиумът от шперплат позволява разполагането на столовете във височина и разглеждането на всички модели от една точка. Този дървен обем изтича вертикално в гръб на приемната зона и рецепцията, създавайки динамичен елемент, проследяващ пътя на клиентите от входа до дъното и мениджърската зона.



Извън контейнерите и подиумът от шперплат, цялото оставащо пространство е решено единно и с минимално използване на материали – бетонов под, бели стени, таван и инсталации. Тази среда съчетание с корабните контейнери създават сурово и индустриално усещане, чийто контраст подчертава изискания характер и прецизен детайл на предлаганите мебели.





 




 


WORKSPACE
фотограф: Минко Минев
Интериорът на шоурума за офис мебели на Workspace спечели наградата за "най-добър офис/работна площ" в Dibla Design Awards 2017. Клиентът търсеше различна и нестандартна визия, която да го направи разпознаваем и в същото време да предостави възможно най-добри възможности за презентирането на продуктите, които предлага. Едно от изискванията бе да се потърси възможност за вплитане на решения, подчинени на тенденциите за RE-USE и Recycle. Следвайки тези концепции, създадохме интериор с подчертан индустриален характер, с настилка от бетон и видими инсталации, като за акцент използвахме два употребявани корабни контейнера. По този начин сепарираме зоните на целия шоурум и създаваме микропространства за излагане на мебели в самите контейнери. 


За да разчупим пространството, единият от контейнерите е срязан на две части, разположени в отделни зони, а другият е отворен по едната си дълга страна, която гледа към пространството на шоурума и е повдигнат конзолно над подиума с експозицията на работни столове. 


Подиумът от шперплат позволява разполагането на столовете във височина и разглеждането на всички модели от една точка. Този дървен обем изтича вертикално в гръб на приемната зона и рецепцията, създавайки динамичен елемент, проследяващ пътя на клиентите от входа до дъното и мениджърската зона.


Извън контейнерите и подиумът от шперплат, цялото оставащо пространство е решено единно и с минимално използване на материали – бетонов под, бели стени, таван и инсталации. Тази среда съчетание с корабните контейнери създават сурово и индустриално усещане, чийто контраст подчертава изискания характер и прецизен детайл на предлаганите мебели.