BG | EN


Мезонет B5
снимки: Александра Долева
 
Проект за интериор на мезонет на последните етажи на жилищен блок в зона Б5 в гр. София - дом на млади хора, с изявени пристрастия към скандинавския дизайн. Жилището е било предвидено, като ателие на 18 и 19 етаж със страхотна двустранна гледка - към Витоша на юг и към Стара планина на север. Предвид характеристиките на работа в едно ателие, стълбата между двата етажа е била разположена в южните помещения, за да се осигурят просторни помещения със северно изложение. Със смяната на предназначението и новите функции, на практика променяме всички зони в новия апартамент. Стълбата се измества в северната част на апартамента, за да се освободи просторна южна стая, съчетаваща дневна зона, трапезария,  обединени от кухненски бокс и барплот, с излаз на просторна тераса, с декинг от термообработен бор и чудесна гледка към Витоша. Апартамента се състои от зони с различна височина и това предразполата по-разчупено решение, като отделните кътове са сепарирани на различни нива. Бялото по стените и тавана се допълва от топлината на богато ползване на дъб, с който са решени повечето настилки, кухненския плот и лампериите, акцентите са подчертани в чернен цвят. На първото ниво са разположени дневната, трапезарията и кухнята, стая и баня за гости, а на втория етаж са родителската и детската спалня, с тераси съответно на юг и на север. 



Мезонет B5
снимки: Александра Долева
 
Проект за интериор на мезонет на последните етажи на жилищен блок в зона Б5 в гр. София - дом на млади хора, с изявени пристрастия към скандинавския дизайн. Жилището е било предвидено, като ателие на 18 и 19 етаж със страхотна двустранна гледка - към Витоша на юг и към Стара планина на север. Предвид характеристиките на работа в едно ателие, стълбата между двата етажа е била разположена в южните помещения, за да се осигурят просторни помещения със северно изложение. Със смяната на предназначението и новите функции, на практика променяме всички зони в новия апартамент. Стълбата се измества в северната част на апартамента, за да се освободи просторна южна стая, съчетаваща дневна зона, трапезария,  обединени от кухненски бокс и барплот, с излаз на просторна тераса, с декинг от термообработен бор и чудесна гледка към Витоша. Апартамента се състои от зони с различна височина и това предразполата по-разчупено решение, като отделните кътове са сепарирани на различни нива. Бялото по стените и тавана се допълва от топлината на богато ползване на дъб, с който са решени повечето настилки, кухненския плот и лампериите, акцентите са подчертани в чернен цвят. На първото ниво са разположени дневната, трапезарията и кухнята, стая и баня за гости, а на втория етаж са родителската и детската спалня, с тераси съответно на юг и на север.